RANA TRAININGEN
Fusiegezin

Gaat u een nieuwe relatie aan en heeft uw nieuwe partner ook kinderen?
Dan ontstaat er een fusiegezin (ook wel samengesteld gezin genoemd), met stiefouders, stiefkinderen en stiefbroertjes en -zusjes. Het is een enorme uitdaging om in een fusiegezin de harmonie te bewaren.

In een fusiegezin is vaak veel onrust. Want, waar hoor ik thuis en waar is mijn plek? Ook is er altijd 'de lege plek' die bewust of onbewust wordt ervaren.
'De lege plek' kan een ouder zijn waarmee het contact is verbroken, of grootouders, een tante, neefjes of nichtjes. Omdat ze afwezig zijn worden zij vaak (onbewust) het meest gemist.


Na de scheiding is de vader van Thijs en Sven in het huis blijven wonen. De jongens zijn met hun moeder naar een flat verhuisd. Vader is na korte tijd hertrouwd. Als Thijs en Sven in het weekend naar hun vader gaan, zijn daar ook vaders nieuwe vrouw en haar twee dochters. Hun stoere jongenskamers zijn veranderd in roze prinsessenkamers van hun stiefzusjes. Op zaterdagavond slapen de jongens in een slaapzak op de bank. Ze zijn in hun geboortehuis letterlijk en figuurlijk hun plek kwijt.