RANA TRAININGEN
Scheiden en opnieuw gelukkig worden
Juist op het moment dat je besluit uit elkaar te gaan en elkaar niet meer wilt zien, moet er in gezamenlijk overleg nog allerlei zaken geregeld worden. Vaak spelen dan al lang lopende conflicten, emoties en onzekerheden een grote rol. Hoe voorkom je dat je echtscheiding uitmondt in een emotionele en stress-volle uitputtingsslag.

Hoe zou het zijn als je wŤl in goed overleg met elkaar deze eindstreep kunt halen en daarna je leven met nieuw elan op de rails kunt gaan zetten?


Voor paren die:
  • zeker weten dat ze gaan scheiden, en dat in goed overleg willen doen
  • willen uitzoeken of een scheiding al dan niet de oplossing is
  • beter willen communiceren
  • al gescheiden zijn en merken dat de communicatie steeds slechter verloopt

Scheiden en kinderen

Je wordt met een scheiding wel ex-partner, maar je wordt nooit ex-vader of ex-moeder. Ook zal je je ex-partner blijven tegenkomen op verjaardagen, bij ziekte, eindexamens of bruiloften van jullie kinderen. Wellicht word je ook opa of oma van kleinkinderen. Voor het geluk van alle familieleden is het belangrijk dat ze elkaar op een ontspannen en respectvolle manier kunnen blijven ontmoeten.

Stiefouders en stiefkinderen
De ervaring leert dat mensen vaak een tweede huwelijk/relatie aangaan. Natuurlijk wil je het in je nieuwe relatie anders gaan doen dan in je oude relatie. Hoe voorkom je dat je je oude patronen meeneemt naar die nieuwe relatie.
Als je zelf geen kinderen hebt en je nieuwe partner heeft die wel, word je daarmee ook stiefouder. Brengt uw nieuwe partner ook kinderen mee? Dan ontstaat een samengesteld gezin, met stiefouders en stiefbroers en -zussen.
Hoe daar goed mee om te gaan is een uitdaging op zich en leert u in deze training.


INHOUD TRAINING

Dag 1: Communicatie
Je leert essentiŽle basisvaardigheden op het gebied van communicatie. Theorie en oefeningen voor effectief gedrag wisselen zich af. Je leert o.a. helder je standpunt uiteen zetten, echt luisteren, begrijpen en begrepen worden, feedback geven op gedrag etc.

Dag 2: Systemisch werk
Deze dag staat in het teken van de methode systemisch werk. Een familie is zo'n systeem. Je krijgt uitleg over je het familiesysteem na een echtscheiding weer in balans kunt krijgen en houden. Theorie en praktijk worden afgewisseld met oefeningen en door middel van familieopstellingen.

Je leert hoe belangrijk het is dat de kinderen niet in de problemen van de ouders worden betrokken. Een kind is voor de helft zijn vader en voor de helft zijn moeder. Het kind krijgt loyaliteits-problemen als het zou moeten kiezen tussen een van de ouders.

Alleen als beide ouders respectvol met elkaar blijven omgaan krijgt het kind de kans om voluit van beide ouders te mogen blijven houden. Op die manier worden de gevolgen van een echtscheiding tot een minimum beperkt.


Resultaat:
  • weer op een ontspannen manier met elkaar omgaan
  • het verleden afsluiten
  • energie en ruimte om je nieuwe toekomst vorm te geven
  • blijvend betere communicatie


Lees hierover meer in tips.

De training wordt uitgevoerd door 2 ervaringsdeskundige trainers:
Marja Kolles en Frans Trimpe zijn beiden eerder gescheiden en hebben nu een nieuwe gelukkige relatie, met (stief-) kinderen.

Je kunt deze training alleen volgen of samen met je (ex)partner. De training duurt 2 dagen en de inhoud is gericht op het aanleren van zeer doeltreffende communicatietechnieken.

De investering bedraagt Ä 495,- per persoon, inclusief, koffie/thee, frisdrank, lunches en cursusmateriaal.


Kijk in de agenda voor trainingsdata.

Wil je meer weten, we staan je graag te woord: 072-5113338.


Kijk in je hart en je zult zien dat je huilt om dat wat eens je grote vreugde was