RANA TRAININGEN
Interculturele opstellingen
Emigranten en immigranten delen een speciaal gevoel: Het gras is altijd groener in dat andere land… Nederlandse emigranten in bijvoorbeeld Australië, Zuid-Afrika, Canada zeggen vaak: 'als ik hier ben, wil ik terug naar Nederland. En als ik dan in Nederland ben, wil ik weer terug naar Australië, Zuid-Afrika, Canada.'

Immigranten uit bijvoorbeeld Suriname, Marokko, Turkije of Afghanistan zeggen vaak precies het zelfde. En dat geldt ook voor hun hier geboren kinderen.

Binding hebben met twee landen geeft veel onrust. Die onrust wordt lichamelijk- en geestelijk ervaren. Want: waar is mijn plek, wat is mijn land, waar ben ik thuis, waar hoor ik bij, waar liggen mijn loyaliteiten?

Interculturele opstellingen kunnen diepgaande inzichten geven zodat je niet langer hoeft te kiezen tussen hier en daar. Je gaat rust in je lijf ervaren, je komt volledig in je kracht, in het hier en nu, in beide culturen.

Uiteraard gelden ook hier de uitgangspunten van familieopstellingen.


Training, voor wie?
Voor organisaties die werken mét en vóór nieuwe Nederlanders. In overleg met u wordt er een programma op maat gemaakt.

De opstellingen worden verzorgd door een zeer ervaren trainer: Marja Kolles.

Zij reisde 5 jaar door Azië, het Verre Oosten, Afrika, Midden- & Zuid Amerika, Polynesië, Australië en Nieuw Zeeland. Woonde in Tokyo. Heeft ook in Marokko, Turkije en Afghanistan veel kennis opgedaan. Kwam in contact met vele verschillende culturen en volkeren. Ontmoette hen op velerlei manieren: op straat, bij hen thuis, op de markt, in de natuur of in grote steden. Zij heeft jarenlang aan den lijve ondervonden hoe het is om ‘buitenlander’ te zijn. Leerde vooral dat iedereen anders is en zich anders uit en dat liefde ons bindt.


Als je mensen gelijk wilt behandelen, moet je dat op verschillende manieren doen

Chinees gezegde